Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

23.12. - Dokonalý plán

23.12. - Dokonalý plán

Evanjelium:
Lk 1, 57-66

Alžbete nadišiel čas pôrodu a porodila syna. Keď jej susedia a príbuzní počuli, že jej Pán prejavil svoje veľké milosrdenstvo, radovali sa s ňou.
Na ôsmy deň prišli chlapca obrezať a chceli mu dať meno Zachariáš po jeho otcovi. Ale jeho matka povedala: „Nie, bude sa volať Ján.“
Povedali jej: „Veď v tvojom príbuzenstve sa nik takto nevolá.“
Dali znak otcovi, ako ho chce nazvať on. Vypýtal si tabuľku a napísal: „Ján sa bude volať.“ A všetci sa divili.
Vtom sa mu rozviazali ústa a jazyk i prehovoril a velebil Boha.
Všetkých ich susedov zmocnil sa strach a všade po judejských horách sa hovorilo o týchto udalostiach. A všetci, čo to počuli, vštepili si to do srdca a vraveli: „Čím len bude tento chlapec?“ A vskutku Pánova ruka bola s ním.

Zamyslenie:
Alžbeta so Zachariášom nám ukazujú nie len to, ako je pre Pána všetko možné, ale aj to, ako má Pán pre nás plán, ktorý nám, ako ľuďom, môže niekedy pripadať zvláštny/nevídaný, no stále je úplne dokonalý. Ján sa narodil Alžbete v pokročilom veku. Nedali mu meno po otcovi - ako bolo tradíciou, ale dali mu meno, ktoré mu pripravil Pán. Častokrát sa aj nám môže stať, že od nás žiada niečo, čo nie je bežné alebo čo nebude pre nás ľahké… No on presne vie, prečo od nás to, čo pýta, pýta a prečo to tak má byť. Pánova ruka je vždy s nami. Nemusíme sa báť, čím budeme… Nemusíme sa báť, čo sa s našim životom stane… Lebo on má pre nás pripravený nádherný a dokonalý plán. Dôverujme mu.

Modlitba:
Pane, veď ma, keď sa strácam,
lebo ty si svetlo a ty si láska.
Chcem ti podať obe moje ruky,
nauč ma kráčať…
Chcem ísť tvojou cestou,
lebo ty vieš, čo je pre mňa správne
a ja ti plne dôverujem.
Daj mi byť s tebou…
Amen

Zdroj: Projekt Vianoce


Sponzorované odkazy