Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

12.12. - Drahej 100. ovečke

12.12. - Drahej 100. ovečke

Evanjeliun:
Mt 18,12-14

Ježiš povedal svojim učeníkom: „Čo myslíte? Keby mal niekto sto oviec a jedna z nich by zablúdila, nenechá tých deväťdesiatdeväť na vrchoch a nepôjde hľadať tú, čo zablúdila? A keď sa mu ju podarí nájsť, veru, hovorím vám: Bude mať z nej väčšiu radosť ako z tých deväťdesiatich deviatich, čo nezablúdili.
Tak ani váš Otec, ktorý je na nebesiach, nechce, aby zahynul čo len jediný z týchto maličkých.“


Zamyslenie:
Neviem, kde som. Zablúdil/a som. Už toľký krát som stratil/a cestu, aj keď som si myslel/a, že sa mi to nemôže stať, že mám okolnosti pod kontrolou. Ale zablúdil/a som do toho najtemnejšieho zákutia a mám pocit, že sa odtiaľto už nikdy nedostanem. Všetci na mňa zabudli, nikomu nebudem chýbať, nikto ma nebude hľadať, som sám/sama...
Ale predsa niekto prichádza. Načahujú sa za mnou čiesi ruky a zachraňujú ma, vyťahujú ma z mojej temnoty, pritúlia si ma...sú na nich diery od klincov.

Modlitba:
Drahá moja nájdená ovečka, ja som ten Boh, ktorý ťa bude vždy hľadať, až kým ťa nenájdem. Dovoľ mi aj cez všetku bolesť, smútok, strach a pochybnosti zdvihnúť ťa a privinúť si ťa v mojej náruči. Budem sa radovať, keď mi to dovolíš, lebo si pre mňa vzácny/a. Nemaj strach, že ma tvoja stratenosť odradí, práve naopak. Lebo ja som láskavý Boh a Pastier, ktorý ťa domov prinesie na rukách.

Zdroj: Projekt Vianoce


Sponzorované odkazy