Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

3.12. - Prebuďme svoje srdce

3.12. - Prebuďme svoje srdce
 
Evanjelium:
Mk 13, 33-37

Ježiš povedal svojim učeníkom: „Majte sa na pozore, bdejte, lebo neviete, kedy príde ten čas. Je to tak, ako keď človek odcestuje: opustil svoj dom, svojim sluhom odovzdal moc, každému určil prácu a vrátnikovi prikázal bdieť.
Bdejte teda, lebo neviete, kedy príde pán domu: či večer, či o polnoci, či za spevu kohúta alebo ráno. Aby vás nenašiel spať, keď príde nečakane!
A čo hovorím vám, hovorím všetkým: Bdejte!“

Zamyslenie:
“Aby vás nenašiel spať, keď príde nečakane!” Ohľadom tejto výzvy ostávam pokojná, ako mamu malých detí ma Pán pravdepodobne naozaj spať nenájde. Samozrejme nejde o to, aby sme ponocovali, Pán Ježiš rád hovoril obrazne a v metaforách. Cez toto Slovo hovorí k nám aj dnes, na začiatku adventného obdobia, vyzýva nás k bdelosti. Najprv k nám Ježiš neprichádza ako pán domu, ale ako dieťa, ktoré hľadá domov, ako dieťa, ktoré je závislé od nášho prijatia. Ježiš je náš milujúci priateľ, ktorý v tomto čase ešte neprišiel súdiť ale zjaviť nám tvár Otca a Jeho Milosrdenstvo. Ježiš ako dieťa túži, aby sme ho prijali v našom srdci, ktoré je jeho skutočným domovom. Pripravujme sa na Jeho príchod v malom dieťati, ako aj na Jeho slávny druhý príchod každodennou modlitbou, v ktorej budeme prosiť o lásku, teda o Jeho prítomnosť v nás. Prebuďme svoje srdce, túžme po živom Bohu!

Modlitba:
Keď vstúpi Boh, čo vlastní zem a vlastní nebo,
môj strach sa náhle rozpustí,
keď vstúpi ten, čo vlastní mňa a vlastní všetko,
pôjdem smelo za ním.
(Tretí deň)

Zdroj: Projekt Vianoce


Sponzorované odkazy