Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

16.12. - Čo hľadáš?

16.12. - Čo hľadáš?

Evanjelium:
Lk 7, 24-30

Keď Jánovi poslovia odišli, začal Ježiš hovoriť zástupom o Jánovi: „Čo ste vyšli na púšť vidieť? Trstinu zmietanú vetrom?
Alebo čo ste vyšli vidieť? Človeka oblečeného do jemných šiat? Veď tí, čo sa skvostne obliekajú a žijú v rozkošiach, bývajú v kráľovských domoch.
Teda čo ste vyšli vidieť? Proroka?
Áno, hovorím vám, viac ako proroka. Lebo to o ňom je napísané: ‚Hľa, posielam svojho posla pred tvojou tvárou a on pripraví cestu pred tebou.‘
Hovorím vám: Medzi tými, čo sa narodili zo ženy, nie je nik väčší ako Ján. Ale ten, kto je v Božom kráľovstve menší, je väčší ako on.“
A všetok ľud, čo ho počúval, ba aj mýtnici uznali Božiu spravodlivosť, keď sa dali pokrstiť Jánovým krstom. Ale farizeji a zákonníci zmarili v sebe Boží úmysel, lebo sa mu nedali pokrstiť.

Zamyslenie:
Rozhodnutia. Kopec možností. Možno ani nevieš, čo hľadáš – čo je to, čo ulahodí Tvojej duši, Tvojmu srdcu. A možno na to narazíš náhodne. Veď ako sa vraví: “Čo sa má stať, sa aj stane”. Niekde na Tvojej ceste viery si sa rozhodol aj pre tento krôčik k účasti na radosti narodenia Pána, a to prečítaním si tohto zamyslenia. Čo si prišiel vidieť? Čo hľadáš? Povzbudenie, hĺbku či splnenie si adventnej výzvy?
Verím, že si vyšiel na púšť hľadať vodu. Tú s veľkým “V”. Vodu živú, ktorá očistí Tvoje myšlienky, srdce a oči. Aby si mohol hľadieť triezvo, potrebuješ Vodu, ktorá Ťa ovlaží, osvieži, očistí. Myslím, že to cítiš v hĺbke svojho srdca tiež.

Plug and pray:
Pane, môj Kráľ a predsa služobník. Umy moje nohy, nech kráčam cestou priamou. Vyveď ma na púšť, prihovor sa môjmu srdcu. Očisti ho a naplň Tebou, živou Vodou. Nech som taký plný Teba, že ma nič neodlúči od Tvojej nekonečnej lásky. Dnes Ti chcem špeciálne ďakovať za každého “Jána” v mojom živote, cez ktorého sa mi dávaš bližšie spoznať. Amen.

V akcii:
Spomeň si kto, alebo čo Ťa priviedlo na Tvoju cestu viery. S vďakou za túto osobu/dielo/skúsenosť sa radostne pomodli tri zdravasy.

Bonus:




Zdroj: Projekt Vianoce