Zdravé "karamelové" jednohubky
SurovinyZáklad
3/4 šálky ovsených vločiek
1 lyžička kakaového prášku
2 PL kokosového oleja
2 PL javorového sirupu
½ lyžičky čistého vanilkového extraktu
"Karamel"
1 šálka ďatlí namočených vo vriacej vode 15 minút
½ šálky kešu orieškov namočených vo vriacej vode 15 minút
½ lyžičky čistého vanilkového extraktu
Poleva
1 PL panenského kokosového oleja
1 PL kakaového prášku
2 lyžičky čistého javorového sirupu
Postup
Na pekáč, alebo inej nádoby dajte papier na pečenie. Všetky suroviny na základ poriadne premiešajte v rovnomerne utlačte do nádoby (približne 10 x 15 cm) asi do výšky 1 cm.
Kešu oriešky a ďatle sceďte, opláchnite a potom ich v mixéri rozmixujte do hladka spolu s vanilkovým extraktom. Ak preferujete sladšiu chuť, pridajte 1 PL javorového sirupu. Zmes kešu a ďatlí rozotrite na základ a vložte do chladničky na 30 minút, ztuhnúť.
Pripravte si polevu. Kokosový olej rozpustite na miernom ohni. Primiešajte kakao a javorový sirup. Polevu nalejte na stuhnutý koláč a opäť dajte do chladničky.
Koláč z nádoby vyberte pomocou papiera na pečenie. Nakrájajte na štvorčeky a skladujte na chladnom mieste.
Sponzorované odkazy
Najviac...
75 dní, 2 hodín a 31 minút