Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

7.12. - Senzácia verzus viera

7.12. - Senzácia verzus viera
 
Evanjelium:
Lk 5, 17-26

Zamyslenie
Tento príbeh stojí tak trochu na senzácii. Celá piata kapitola je ako keby sme otvorili bulvárne noviny toho času. Vážne, prečítajte si ju od začiatku 😉. Začína Šimonovým gigantickým rybolovom. Ale takým, že ešte aj ďalší ostrieľaní rybári nad tým žasli. A to predpokladám, že za svoju rybársku kariéru videli a zažili na vode všeličo. A ešte aj ich sa „hrôza zmocnila nad úlovkom rýb, ktoré chytili“. Ježiš ide ďalej a stretne človeka PLNÉHO malomocenstva. Ten ho s pokorou a vierou prosí o pomoc. Ježiš pomôže. No povie mu, aby o tom nikde nehovoril. Lenže ľudia nie sú slepí a zvesť o ňom sa šírila po celom kraji. Ľudia sa začali schádzať, aby ho videli. Niektorí šli za senzáciou, iní naozaj verili, že im Ježiš vie a môže pomôcť.

A presne tak aj v dnešnom evanjeliu. Dom plný ľudí. Ľudí prahnúcich po nejakom divadle, senzácií, ale aj tých, ktorí sa prišli nechať uzdraviť. Veľmi ma fascinuje v tomto príbehu viera, láska a vynaliezavosť práve tých mužov, ktorí niesli nosidlá. Ochrnutého spustili pred Ježiša a ten, keď videl ich vieru, pomohol mu. Koľkokrát sa nám stáva v živote, že sme ochrnutí a nevládzeme chodiť a prísť pred Ježiša a vôbec ho osloviť: „Pomôž mi, zachráň ma, očisti ma...“. Mo sú tu naši príbuzní, dedkovia a babičky, blízki, priatelia alebo častokrát aj úplne cudzí ľudia, ktorí nás svojimi modlitbami pomyselne spúšťajú pred Ježiša. Veľká vďaka práve za týchto ľudí.

Plug and Pray:
Pane ďakujem ti za každého jedného človeka v mojom živote, ktorý ma predkladal v modlitbe pred teba. Ďakujem za jeho silnú vieru a vôľu vykonať všetko pre moju záchranu a uzdravenie.

V akcii:
Spomeň si na konkrétneho človeka, ktorý je oporou pre tvoj život, alebo ti niekedy pomohol, a len tak sa mu ozvi, že na neho myslíš 😉

Bonus: Pomoc, podpora a opora iných ľudí nás dokáže priblížiť k cieľu, ku ktorému kráčame celý život.

 

Zdroj: Projekt Vianoce