Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

2.12. - Uprostred púšte oáza

2.12. - Uprostred púšte oáza
 
Evanjelium:
Mt 15, 29-37

Zamyslenie:
Uprostred púšte je hladný zástup. Majú len sedem chlebov a zopár rýb. No je tu Ježiš. A púšť zmení na oázu. Hlad na sýtosť. Taký je Boh. No k tomu, aby sa to celé stalo, bolo potrebné, aby ľudia dali všetko – tých sedem chlebov a zopár rýb. A Ježiš to málo rozmnožil. Aj v našom živote mnohokrát prežívame púšť a hlad. Mnohokrát možno ani nie fyzický, ako duchovný hlad po Bohu. Dôležitá je odovzdanosť srdca. Odovzdať to všetko, čo prežívame Bohu. A Boh dá, že raz uzrieme oázu uprostred púšte. On nás nasýti svojím telom aj Slovom. On urobí zázrak premeny nášho srdca, keď mu všetko odovzdáme.

Plug and pray:
Pane, prichádzam dnes za tebou s odovzdaným srdcom. Mnohokrát kráčam životom a vidím len piesok. Mnohokrát som stratil vieru, že uprostred púšte môžem uzrieť oázu a stretnúť sa s tebou. Odpusť mi to, Pane. Daj mi prosím vieru, že raz uvidím tú oázu. Prosím, premeň moje srdce na srdce plné dôvery. Dávam sa ti so všetkým, čo mám. Amen.

V akcii:
Dokážeš Pánovi všetko odovzdať? Odovzdaj mu dnes všetko a Boh potom vykoná zázrak premeny tvojho srdca.

Bonus: Modlitba na ceste životom

Kráčam životom a vidím len piesok. Slnko mi spaľuje tvár, nevládzem. Mám hlad. No čo je horšie, mám hlad po Bohu. Túžim uzrieť jeho tvár. On je živou riekou, on je oázou uprostred púšte môjho života. Kráčam životom a ty sa mi Pane prihováraš svojím Slovom, ty sa mi dávaš v Eucharistii. Uprostred púšte nachádzam oázu. Kráčam životom a opäť vidím len piesok. No už len kúsok a potom sa s tebou stretnem z tváre do tváre vo večnej oáze. Amen.

Zdroj: Projekt Vianoce