Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Španielske Polvorones con limon

Suroviny:
125 g mandľovej múky
500 g univerzálnej múky
250 g práškového cukru
250 g masti alebo masla ( izbovej teploty)
kôra z 2 stredných citrónov
šťava z 2 citrónov (cca 1/2 šálky šťavy alebo 8 lyžíc)
1 lyžička škorice

Postup:
Najprv si pripravte múku. Predhrejte rúru na 150C. Vložte múku na pekáč a sušte ju v rúre pri teplote 150C asi 30 minút. To isté urobte s mandľovou múkou, ale v rúre ju nechajte iba 20 minút.

Múku nechajte úplne vychladnúť a zmiešajte ju so škoricou.

Masť / zmäknuté maslo vyšľahajte spolu s práškovým cukrom. Pridajte múku a mandľovú múku. Potom pridajte citrónovú kôru a šťavu. Miešajte, kým vám nevznikne drobivé cesto. Z cesta vytvarujte guľu a vložte ju v sáčku na hodinu do chladničky.

Predhrejte rúru na 200C.

Na plech dajte papier na pečenie. Na ľahko pomúčenej doske vyvaľkajte cesto na hrúbku asi 01,5 cm.
Vykrajujte kolieska s priemerom 3,5 cm. Pečte pri teplote 200 C najviac 10 minút. Pri dlhšom pečení vyschnú. Vyberte z rúry a nechajte ich na plechu vychladnúť.

Polvorones neberte z plechu skôr, ako úplne vychladnú, pretože sú veľmi drobivé. Po vychladnutí koláčiky držia svoj tvar. Vychladnuté poprášte práškovým cukrom a zabaľte ich do voskového papiera.


Sponzorované odkazy