Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

01.12. - Múdry, či blázon? Skala alebo piesok? - Mt 7, 21 - 27

01.12. - Múdry, či blázon? Skala alebo piesok? - Mt 7, 21 - 27
Múdry, či blázon? Skala alebo piesok? Boh nám dáva možnosť rozhodnúť sa. A nie raz. Ale každý nový deň. Ak budeme mať v srdci Boha a budeme konať podľa jeho vôle, budeme ako ten múdri človek, ktorý si postavil dom na skale a ani dážď, ani vietor ho nestrhol. Ak sa však odvrátime a postavíme sa Bohu chrbtom stanú sa z nás blázni, ktorí si stavajú svoje domy (životy) na piesku. A príde dážď (sklamanie) a príde vietor (problém) a z domu (zo života) zostáva len troska. Položme si teda otázku: Som múdry, či blázon? Som skala alebo piesok?

Plug and pray:
Pane, hoci si nás stvoril na svoj obraz, dal si nám možnosť rozhodovať o svojom živote. Nie vždy sa nám však darí rozhodnúť sa správne (budovať na skale). I napriek tomu nám dáš vždy druhú šancu. Prosím Ťa pomôž mi dnešný deň v mojich rozhodnutiach, aby padli na úrodnú zem, aby žiadny dážď ani vietor neohrozil moju túžbu priblížiť sa k tebe.

V akcii:
Dnešný deň je dňom rozhodnutí. Skala alebo piesok? Múdry, či blázon? V priebehu dnešného dňa skús porozmýšľať, na čom Ty sám buduješ svoj život. Ak sa rozhodneš pre skalu pohľadaj cestou do školy, do práce alebo v záhradke nejaký kameň a nechaj si ho ako symbol dnešného dňa.

Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže