Škvarkové pagáčiky
Suroviny:2OO g zomletých škvariek, 35O g hl. múky, 1 l mlieka, 2O g droždia, 2 žĺtky, 2 PL smotany, soľ
Postup:
Zomleté škvarky zmiešame s múkou, soľou, droždím rozpusteným v mlieku, žĺtkami a smotanou na hladké cesto, Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske, 4x preložíme a odložíme na 3O minút vykysnúť. Potom ho vyvaľkáme asi na 2 cm hrúbku a formičkou vykrajujeme pagáčiky. Po povrchu urobíme nožom mriežku a poukladáme ich na plech. Odložíme ešte na teplé miesto vykysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Sponzorované odkazy
Najviac...
89 dní, 8 hodín a 47 minút