Kapor s pomarančom
Suroviny:4 porcie kapra, ocot, citrón, soľ, čierne korenie, drvená rasca, pomaranč, maslo, 3 dl šľahačky, chren, sekané mandle
Postup:
Porcie kapra omyjeme v octovej vode, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme korením a rascou. Každú porciu na chrbte 2x narežeme a do rezu vložíme mesiačik pomaranča a necháme asi hodinu uležať, potom na horúcom masle rýchle opečieme. Potom zakryjeme a prepekáme ešte asi 10 minút. Kapra vyberieme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Ušľaháme šľahačku a pridáme do nej jemne nastrúhaný chren.
Porcie naukladáme na tanieriky a ozdobíme šľahačkou.
Sponzorované odkazy
Najviac...
17 dní, 23 hodín a 5 minút