Jucha s papcunom - mrvenicou
Suroviny:z 1,5 l kapustovej vody, 3 väčšie zemiaky, huby, klobása
Postup:
Do vody z kyslej kapusty dáme variť klobásu, zemiaky pokrájane na kocky, huby. Až je všetko uvarené urobíme si zásmažku z masti alebo oleja.50 g masti, 2 lyžice Hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, ktorý na drobno posekáme, rasca a červená paprika. Popražíme do ružová zalejeme studenou vodou aby sa nezrazila, až začne vrieť zalejeme do polievky . Necháme spolu zavrieť asi minútu a odstavíme.
Papcun si pripravíme následovne. 250g hrubej múky, soľ, 1 vajce. Na doske pripravíme tuhé cesto, ktoré potom nastrúhame na strúhadle. Papcun - mrvenicu zavaríme osobitne vo vriacej vode. Do polievky si každý dá podľa potreby či chce riedku alebo hustú polievku.
Sponzorované odkazy
Najviac...
303 dní, 18 hodín a 33 minút
...a čo si myslíte Vy?
Ako ste na tom s koledami? | |
Rád koledy počúvam aj spievam | |
![]() |
49% |
Rád koledy počúvam, ale nespievam | |
![]() |
20% |
Uprednostňujem moderné vianočné piesne | |
![]() |
18% |
Vianočnú hudbu nepočúvam vôbec | |
![]() |
13% |
Počet hlasujúcich: 964 |