Jucha s papcunom - mrvenicou
Suroviny:z 1,5 l kapustovej vody, 3 väčšie zemiaky, huby, klobása
Postup:
Do vody z kyslej kapusty dáme variť klobásu, zemiaky pokrájane na kocky, huby. Až je všetko uvarené urobíme si zásmažku z masti alebo oleja.50 g masti, 2 lyžice Hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, ktorý na drobno posekáme, rasca a červená paprika. Popražíme do ružová zalejeme studenou vodou aby sa nezrazila, až začne vrieť zalejeme do polievky . Necháme spolu zavrieť asi minútu a odstavíme.
Papcun si pripravíme následovne. 250g hrubej múky, soľ, 1 vajce. Na doske pripravíme tuhé cesto, ktoré potom nastrúhame na strúhadle. Papcun - mrvenicu zavaríme osobitne vo vriacej vode. Do polievky si každý dá podľa potreby či chce riedku alebo hustú polievku.
Sponzorované odkazy
Najviac...
75 dní, 7 hodín a 43 minút