Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Viančná jedlička



(10:00)

Kde bolo tam bolo, v lese rástla malá jedlička. Chcela vyrásť a stať sa vianočným stromčekom, aby mohla žiť medzi ľuďmi. Ostatné stromy, ktoré boli staršie a vedeli viac o živote s ľuďmi jej povedali, že to nie je dobrý nápad. Ale malá jedlička ich nepočúvala.

Jedného dňa prišli do lesa deti so svojimi rodičmi a hľadali pekný vianočný stromček. Keď deti uvideli malú jedľu, hneď sa im zapáčila. Vzali si ju domov. Potom ju postavili do obývačky a ozdobili krásnymi vianočnými ozdobami. Akonáhle zavesili poslednú ozdobu, stromček sa rozžiaril tisíckami svetiel.

Keďže sa blížili Vianoce, všetci sa tešili z pohľadu na krásny stromček. Malá jedľa bola veľmi šťastná a bola si istá, že ostatné stromy sa mýlili. A keďže chcela všetkým ukázať, aká je krásna, začala rašiť nové konáre.

Jedlička bola až do januára hlavnou atrakciou nielen v obývačke ale v celom dome. Potom jej však začalo opadávať ihličie. Záujem o jedličku rýchlo opadol tiež. A tak v januári putovala jedlička do pivnice. Malý stromček bol veľmi smutný.

Jedného dňa po dlhom čakaní jedličku vybrali z pivnice a zasadili späť do pôdy. Jedľa bola taká šťastná, že je späť v zemi. Až vtedy si uvedomila, že dôvodom, prečo ju rodina držala v pivnici, bolo, aby prežila do jari a mohli ju zasadiť.

Nasledujúce Vianoce ju opäť vykopali a ozdobili. Takto to robili každý rok, kým jedlička nevyrástla na statnú jedľu.

Predsalen sa staršie stromy mýlili, na svete ešte existujú dobrí ľudia.


Poď si prečítať ďalšie vianočné príbehy >>>

Foto: redakcia


Sponzorované odkazy