Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Katarínske trhy na Orave trvajú dva dni



18.11.2019 (14:30)

Do Dolného Kubína tento rok zavítalo 149 predajcov a remeselníkov, zaplnili Námestie slobody aj budovu kultúrneho strediska.

Predvianočný predaj tradičných výrobkov, medoviny, vianočných oblátok i remeselníckych výrobkov dominuje na Katarínskych trhoch, ktoré sa už tradične konajú v Dolnom Kubíne. Až do utorka bude dolnokubínske Námestie slobody a budova Mestského kultúrneho strediska (MsKS) patriť predajcom a remeselníkov z celého Slovenska. Agentúru SITA o tom informovala tlačový hovorca dolnokubínskej radnice Martin Buzna.

Na Oravu tento rok zavítalo 149 predajcov a remeselníkov. "Keďže na Katarínskych trhoch väčšinou uprednostňujeme sortiment s vianočnou tematikou, návštevníci si tu nájdu vianočné ozdoby na stromček, ikebany, výrobky z prútia a kože, šité hračky, medovníky, orechy, med a ďalší bežný tovar. Určite nebudú chýbať ani veci dennej potreby, pomôcky do domácnosti a potravinový tovar," priblížila náplň trhového podujatia riaditeľka dolnokubínskeho MsKS Jana Greššová.

Z celkového počtu predajcov je 66 remeselníkov. "Ponuka remeselníkov je skutočne široká, návštevníkov čaká bohatý výber ručne pripravených a umelecky spracovaných predmetov, ozdôb a šperkov. Na svoje si prídu aj milovníci chutných jedál a nápojov," dodala Greššová.

Dvojdňové Katarínske trhy v Dolnom Kubíne sa skončia 19. novembra o 20:00.
 
Zdroj: SITA, Foto: redakcia

Sponzorované odkazy