Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Mikulášsku kvapku krvi v Poprade podporilo 61 darcov



07.12.2018 (10:30)

Zapojili sa hlavne zamestnanci radnice.

Spolu 61 darcov darovalo krv na Mikulášskej kvapke krvi na Mestskom úrade v Poprade. Mikulášska kvapka krvi má dlhoročnú tradíciu a každoročne patria medzi darcov i zamestnanci radnice.

„Môžeme byť spokojní. Ľudia chceli byť ako Mikuláš, chceli darovať krv - darovali to pre chorých, takže patrí im veľká vďaka. Najviac darcov bolo z radov zamestnancov MsÚ, ale prišli aj ďalší, nechýbali ľudia z okolitých obcí, našli sa aj prvodarcovia,“ zhodnotil akciu vedúci lekár Národnej transfúznej služby (NTS) Poprad Pavel Repovský.

K darcovstvu má blízko aj súčasný primátor Popradu Anton Danko. Aj keď sám krv darovať nemôže, práve počas jeho predchádzajúceho pôsobenia na poste sa táto tradícia zaviedla a pokračuje aj v súčasnosti. „Každému darcovi patrí vďaka. Myslím si, že každému sa môže stať, že môže potrebovať krv a som rád, že naši zamestnanci sa k tomu takto stavajú a chodia pravidelne darovať,“ uviedol. Podujatie pod záštitou primátora mesta Poprad pripravila samospráva v spolupráci so Slovenským Červeným krížom – územným spolkom Poprad a Národnou transfúznou službou (NTS) Poprad.

Mimo výjazdových odberov ľudia môžu darovať krv každý pracovný deň od 6. do 14.hodiny priamo na pracovisku NTS v Poprade.
 
Zdroj: SITA, Foto: redakcia

Sponzorované odkazy