Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianoce v Göteborgu – škandinávskom meste Vianoc



Autor: redakcia Vianoce .sk
27.10.2009 (10:00)

Najväčšie vianočné trhy vo Švédsku sa konajú na magickom mieste pre všetkých bez rozdielu veku, a síce v zábavnom parku Liseberg v meste Göteborg.

Každý rok sa Liseberg mení na vianočnú atrakciu, a keďže tento rok to bude už po desiaty raz, možno očakávať, že to bude ešte pôsobivejšie ako kedykoľvek predtým.

Od 13. novembra do 23.decembra 2009, bude Liseberg ozdobený tisíckami čečinových girlánd. Na vianočné osvetlenie bude použitých vyše 5 miliónov žiaroviek a nájdete tu okolo 80 stánkov a obchodíkov, ktoré ponúknu všetko, čo robí Vianoce výnimočnými. Trh remesiel a dizajnu ponúka závideniahodný výber darčekov známych domácich značiek ako Glaskraft, Jenny Linde či Eva of Sweden. Návštevníci môžu v srdečnej a útulnej atmosfére obdivovať nádherné výrobky a umelecké diela vyrobené z materiálov ako sú drevo, sklo, textílie či keramika. Počas trvania vianočných trhov sa vystavovatelia budú meniť, čím sa ponuka spestrí a oživí.

Liseberg Ice Gallery & Bar budú vytvorené z krásneho jagavého modrého ľadu. Všetok interiérový nábytok vrátane pohárov bude z ľadu. Určite fascinujúci zážitok, ktorý sa neroztopí len tak rýchlo.

Tradičné vianočné trhy s vôňou vareného vína, čečiny, kandizovaných mandlí a trhovníkmi oblečenými v ľudových krojoch sa budú konať aj v starej Radnici (Kronhuset), ktorá je zároveň najstaršou úradnou budovou v Göteborgu.


Sponzorované odkazy