ZDRAVÉ - Vegánsky fudge (chutí ako Ferrero Rocher)
Ingrediencie (na cca 20 kociek)
- 90-100 g lieskovcov
- 227 g sladeného kondenzovaného kokosového mlieka
- 340 g horkej čokolády (60-70 % kakaa)
- 125 g mandľového krému/masla (nesladeného)
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- štipka soli
Postup
- Lieskovce pražíme 10-13 minút pri 175 °C na sucho na panvici, alebo ich dáme „upiecť“ do trúby. Necháme ich vychladnúť a potom ich vyšúchame v utierke, aby sme ich zbavili šupiek. Nahrubo ich nasekáme.
- Čokoládu a kondenzované kokosové mlieko dáme do misky, zohrejme vo vodnom kúpeli a miešame do hladka.
- Pridáme mandľové maslo, vanilku a soľ, miešame kým hmota nezhustne. Vmiešame nasekané lieskovce.
- Do pekáča dáme papier na pečenie, nalejeme do nej zmes a uhladíme. Dáme do chladničky na 1-2 hodiny stuhnúť.
- Po stuhnutí nakrájame na kocky. Skladujeme v uzavretej nádobe – mimo chladničky vydrží asi 1 týždeň, v chladničke dlhšie.