Vianoce.sk

ZDRAVÉ - Vegánsky fudge (chutí ako Ferrero Rocher)

Ingrediencie (na cca 20 kociek)

  • 90-100 g lieskovcov
  • 227 g sladeného kondenzovaného kokosového mlieka
  • 340 g horkej čokolády (60-70 % kakaa)
  • 125 g mandľového krému/masla (nesladeného)
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli

Postup

  1. Lieskovce pražíme 10-13 minút pri 175 °C na sucho na panvici, alebo ich dáme „upiecť“ do trúby. Necháme ich vychladnúť a potom ich vyšúchame v utierke, aby sme ich zbavili šupiek. Nahrubo ich nasekáme.
  2. Čokoládu a kondenzované kokosové mlieko dáme do misky, zohrejme vo vodnom kúpeli a miešame do hladka.
  3. Pridáme mandľové maslo, vanilku a soľ, miešame kým hmota nezhustne.  Vmiešame nasekané lieskovce.
  4. Do pekáča dáme papier na pečenie, nalejeme do nej zmes a uhladíme. Dáme do chladničky na 1-2 hodiny stuhnúť.
  5. Po stuhnutí nakrájame na kocky. Skladujeme v uzavretej nádobe – mimo chladničky vydrží asi 1 týždeň, v chladničke dlhšie.