ZDRAVÉ - Vegánske medovníčky (gingerbread)
Ingrediencie
- 218 g hladkej múky (alebo bezlepkovej 1:1)
- 150 g kryštálového cukru
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1 lyžička škorice
- ½ lyžičky morskej soli
- 113 g vegánskeho masla, izbovej teploty
- 80 ml melasy
- 70 g hustého rastlinného jogurtu bez cukru, izbovej teploty
Postup
- Zmiešajte múku, zázvor, škoricu a soľ v jednej mise.
- V druhej miske vyšľahajte maslo s cukrom, pridajte melasu a rastlinný jogurt.
- Suroviny z oboch mís spojte a vymiešajte na cesto. Cesto zabaľte do fólie a dajte do chladničky na 30 minút.
- Po vychladení cesto vyvaľkajte na hrúbku 0,6 cm a vykrojte medovníčky.
- Pečte v rúre na teplote 175 °C zhruba 12-14 minút.
- Nechajte vychladnúť 15 minút.