Vianoce.sk

ZDRAVÉ - Vegánske medovníčky (gingerbread)

Ingrediencie

  • 218 g hladkej múky (alebo bezlepkovej 1:1) 
  • 150 g kryštálového cukru 
  • 1 lyžička mletého zázvoru 
  • 1 lyžička škorice 
  •  ½ lyžičky morskej soli 
  • 113 g vegánskeho masla, izbovej teploty 
  • 80 ml melasy 
  • 70 g hustého rastlinného jogurtu bez cukru, izbovej teploty 

Postup

  1. Zmiešajte múku, zázvor, škoricu a soľ v jednej mise. 
  2. V druhej miske vyšľahajte maslo s cukrom, pridajte melasu a rastlinný jogurt. 
  3. Suroviny z oboch mís spojte a vymiešajte na cesto. Cesto zabaľte do fólie a dajte do chladničky na 30 minút. 
  4. Po vychladení cesto vyvaľkajte  na hrúbku 0,6 cm a vykrojte medovníčky. 
  5. Pečte v rúre na teplote 175 °C zhruba 12-14 minút. 
  6. Nechajte vychladnúť 15 minút.