Vianoce.sk

ZDRAVÉ - Vegánske brownies 

Ingrediencie

  • 120 ml aquafaby (voda z konzervy cíceru) 
  • 290 g trstinového cukru 
  • 170 g horkej čokolády (65-75 % kakaa), nasekanej 
  • 112 g vegánskeho masla, nakrájaného na kocky 
  • 180 g hladkej múky 
  • 42 g kakaového prášku 
  • ¾ ČL soli 
  • 1 ČL vanilkového extraktu 
  • 1 ČL espresso kávy 
  • 85 g čokoládových čipsov alebo nasekanej čokolády na vmiešanie do cesta 

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C . Formu 20×20 cm vyložte papierom na pečenie. 
  2. Zmiešajte múku s kakaom a soľou. 
  3. V miske vyšľahajte aquafabu (vodu z cícerovej konzervy) s cukrom, kým nevznikne lesklá hmota. Potom primiešajte vanilkový extrakt a espresso. 
  4. Vo vodmnom kúpeli roztopte čokoládu s maslom  
  5. Čokoládovo-maslovú zmes pridajte k vyšľahanej aquafabe a premiešaj. Nakoniec pridajte suché ingrediencie a čipsy čokolády. Hmota bude hustá. 
  6. Zmes nalejte do formy a uhlaďte povrch. Pečte cca 35-40 minút, kým špáradlo v strede vyjde s vlhkými drobkami. 
  7. Nechajte vychladnúť na plechu a krájajte až po úplnom vychladnutí.