ZDRAVÉ - Vegánske brownies
Ingrediencie
- 120 ml aquafaby (voda z konzervy cíceru)
- 290 g trstinového cukru
- 170 g horkej čokolády (65-75 % kakaa), nasekanej
- 112 g vegánskeho masla, nakrájaného na kocky
- 180 g hladkej múky
- 42 g kakaového prášku
- ¾ ČL soli
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 ČL espresso kávy
- 85 g čokoládových čipsov alebo nasekanej čokolády na vmiešanie do cesta
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C . Formu 20×20 cm vyložte papierom na pečenie.
- Zmiešajte múku s kakaom a soľou.
- V miske vyšľahajte aquafabu (vodu z cícerovej konzervy) s cukrom, kým nevznikne lesklá hmota. Potom primiešajte vanilkový extrakt a espresso.
- Vo vodmnom kúpeli roztopte čokoládu s maslom
- Čokoládovo-maslovú zmes pridajte k vyšľahanej aquafabe a premiešaj. Nakoniec pridajte suché ingrediencie a čipsy čokolády. Hmota bude hustá.
- Zmes nalejte do formy a uhlaďte povrch. Pečte cca 35-40 minút, kým špáradlo v strede vyjde s vlhkými drobkami.
- Nechajte vychladnúť na plechu a krájajte až po úplnom vychladnutí.