Vianočné trhy otvoria v posledný novembrový deň
Vianočné trhy otvoria v posledný novembrový deň
Rozsvietením Vianočného stromu na Hlavnom námestí sa 30. novembra o 16. hodine začnú Bratislavské vianočné trhy. Námestie zaplnia Bratislavčania a návštevníci mesta, ktorí prídu nielen nakupovať darčeky, ale sa aj porozprávať pri špecialitách a medovine, punči a varenom víne. Atmosféru spríjemnia kultúrne akcie Mestského kultúrneho centra, naplánované na obdobie od 30. novembra do 21. decembra. Hlavnými hrdinami budú deti z Prahy, Brna, Krakova, Viedne, Bratislavy a ďalších miest Slovenska.
Záverečná pred polnocou
Podľa námestníka primátora Pavla Minárika srdečnú predvianočnú atmosféru v dobrom závidia Bratislave aj ostatné mestá v regióne. Podiel na tom má originálna ponuka tovaru, jedál a nápojov v 85 stánkoch.
Mesto nepristúpilo na myšlienku, aby sa Bratislavské vianočné trhy organizoval jeden veľký sponzor alebo obchodný reťazec. V roku 2000 vynaložilo mesto na trhy 1,3 milióna korún a získalo tri milióny korún.
Záverečná hodina v stánkoch na Hlavnom námestí je stanovená na 22. hodinu. Je zakázané predávať víno, tvrdý alkohol a pivo. V prípade sťažností alebo krádeží sa môžu návštevníci trhov obrátiť na správcu trhu, políciu alebo požiarnikov, ktorí budú mať osobitný stánok. Čo sa týka zdravotnej neškodnosti jedál a nápojov, Minárik povedal, že každý trhovník má živnostenský list a podliehajú kontrole štátneho hygienika.
Záverečná pred polnocou
Podľa námestníka primátora Pavla Minárika srdečnú predvianočnú atmosféru v dobrom závidia Bratislave aj ostatné mestá v regióne. Podiel na tom má originálna ponuka tovaru, jedál a nápojov v 85 stánkoch.
Mesto nepristúpilo na myšlienku, aby sa Bratislavské vianočné trhy organizoval jeden veľký sponzor alebo obchodný reťazec. V roku 2000 vynaložilo mesto na trhy 1,3 milióna korún a získalo tri milióny korún.
Záverečná hodina v stánkoch na Hlavnom námestí je stanovená na 22. hodinu. Je zakázané predávať víno, tvrdý alkohol a pivo. V prípade sťažností alebo krádeží sa môžu návštevníci trhov obrátiť na správcu trhu, políciu alebo požiarnikov, ktorí budú mať osobitný stánok. Čo sa týka zdravotnej neškodnosti jedál a nápojov, Minárik povedal, že každý trhovník má živnostenský list a podliehajú kontrole štátneho hygienika.