Opekance s makom si dá na Vianoce desatina Slovákov
Opekance s makom si dá na Vianoce desatina Slovákov
Zemiakový šalát sa na Vianoce pripravuje až v 90 percentách slovenských domácností. Najčastejšie sa k nemu servíruje vyprážaný kapor, ale aj rezeň. Súčasťou skoro každého zemiakového šalátu sú zemiaky varené v šupke, cibuľa, kyslé uhorky a majonéza. Väčšina slovenských rodín však ešte chuť šalátu dotvára napríklad jablkami, sardinkami, kapiou, či balkánskym syrom. V tretine slovenských rodín sa okrem toho podávajú vianočné oblátky s medom, štvrtina Slovákov si vychutnáva kapustnicu s klobásou a desatina opekance s makom.
Štedrovečernú večeru si Slováci radšej vychutnávajú doma, ale mnohí už dnes dávajú prednosť exotickým dovolenkám v zahraničí, alebo lyžovačke na horách či trávia sviatky v kruhu najbližších na chate. Radosť z darčekov zvykne zavládnuť v 97 percentách rodín hneď po večery. V ostatných sa darčeky rozbaľujú v inom čase. Závery vyplývajú z prieskumu spoločnosti Unilever.
Štedrovečernú večeru si Slováci radšej vychutnávajú doma, ale mnohí už dnes dávajú prednosť exotickým dovolenkám v zahraničí, alebo lyžovačke na horách či trávia sviatky v kruhu najbližších na chate. Radosť z darčekov zvykne zavládnuť v 97 percentách rodín hneď po večery. V ostatných sa darčeky rozbaľujú v inom čase. Závery vyplývajú z prieskumu spoločnosti Unilever.