Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

O zlatom baliacom papieri



(10:00)

Bol raz jeden muž, ktorý ťažko pracoval, aby dokázal uživiť svoju rodinu. Pred Vianocami kúpil rolku krásneho zlatého baliaceho papiera, do ktorého chcel zabaliť darčeky. Avšak, pár dní pred Sviatkami zistil, že jeho päťročná dcéra, minula všetok zlatý baliaci papier. Nahneval sa a veľmi ju potrestal.

Ešte viac ho rozčúlilo to, keď zistil, že dieťa použilo všetok drahý zlatý papier na ozdobenie jednej krabice od topánok, ktorú položilo pod vianočný stromček. Vŕtalo mu hlavou, kde vzala peniaze na to, čo je vo vnútri krabice. Napriek tomu, dievčatko plné nadšenia prinieslo škatuľu v zlatom papieri oteckovi a povedalo: "To je pre teba, otecko!"

Keď otec škatuľu otváral, hanbil sa za svoju prehnanú reakciu a teraz ľutoval, ako ju potrestal. Keď však otvoril škatuľu od topánok, zistil, že je prázdna, a jeho hnev opäť vzplanul. "Ak niekomu dávaš darček," povedal ostro, " v balíku má niečo byť. Tento je prázdny."

Dievčatko sa naňho smutne pozrelo a so slzami v očiach a zašepkalo: "Ocko, nie je prázdny. Dávala som do neho pusinky, až kým nebol celý plný."

Teraz plakal aj otec. Padol na kolená a objal svoje drahé dievčatko a prosil ju, aby mu odpustila jeho zbytočný hnev.

Krátky čas po Vianociach dievčatko tragicky zahynulo. Hovorí sa, že otec mal túto malú zlatú škatuľku pri svojej posteli po všetky roky svojho života. Vždy, keď bol nešťastný alebo mal veľa problémov, otvoril škatuľku, vybral z nej pomyselný bozk a spomenul si na lásku tohto krásneho dieťaťa, ktoré ju tam vložilo.

Každý z nás dostal neviditeľnú zlatú škatuľku naplnenú bezpodmienečnou láskou a bozkami od svojich detí, rodiny a priateľov. Neexistuje cennejší majetok, ktorý by niekto mohol vlastniť. Tento príbeh hovorí o sile odpustenia. A Vianoce sú nádherným časom na odpustenie, zamyslenie, zabudnutie a poďakovanie.

Poď si prečítať ďalšie vianočné príbehy >>>

Foto: redakcia


Sponzorované odkazy