Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianočná rozprávka: Ako chcel vlk zjesť dieťa



(13:00)

Bol raz jeden vlk. Žil neďaleko Betlehema. Pastieri vedeli, aký je nebezpečný. Každú noc robili všetko, čo mohli, aby pred ním ochránili svoje ovce. Jeden z nich musel byť vždy na stráži, pretože vlk bol hladný a zákerný.

Bola noc. Anjelský spev, ktorý doteraz nikdy nepočul, práve utíchol. Hovorili, že sa niekde narodilo dieťa. Vlk bol veľmi prekvapený, že sa pastieri zbiehajú zo všetkých strán, aby videli novorodenca. "Toľko rozruchu kvôli nejakému dieťaťu," pomyslel si vlk. Nakoniec ho však premohla zvedavosť a potichu sa zakrádal za nimi. Keď sa doplazil do stajne, schoval sa a čakal.

Keď sa pastieri rozlúčili s Máriou a Jozefom, videl, že prišla jeho chvíľa. Počkal, kým Mária a Jozef zaspali; boli veľmi unavení od starostí aj radosti z dieťaťa. "Ako, dobre," pomyslel si vlk, "začnem s dieťaťom." Tichúčkym krokom sa vkradol do stajne. Nikto si jeho príchod nevšimol. Iba dieťa. Spočinulo pohľadom na vlkovi, ktorý sa ticho pohol k jasliam. Vlk mal otvorenú tlamu a jazyk mu visel von. Bol to hrozný pohľad. Zastavil sa tesne pred jasľami. "Ľahká korisť," pomyslel si a hladne si oblizol papuľu. Prikrčil sa, aby skočil. Zrazu sa ho však jemne a láskyplne dotkla ruka malého Ježiša. Prvýkrát mu niekto pohladil odpornú špinavú srsť. Hlasom, ktorý vlk nikdy v živote nepočul, povedal malý Ježiš: "Vlk, mám ťa rád!" a láskyplne sa naňho pozrel.

Potom sa stalo niečo nepredstaviteľné - v tmavej betlehemskej stajni praskla vlčia koža a vystúpil z nej človek. Skutočný muž. Presne tak, ako ho Boh stvoril na začiatku. Muž v úžase pokľakol, bozkal Ježiškovi ruky a poklonil sa mu. Potom vyšiel zo stajne - rovnako ticho, ako pred chvíľou prišiel - a vydal sa na cestu.

Nikto si nevšimol, čo sa tej noci stalo. Vie to len malý Ježiš a ten, ktorý sa stal človekom. A obaja vedia, že to isté sa stane všetkým, ktorí sa v koži zvierat priblížia k jasliam a nechajú božie dieťa, aby sa ich dotklo.

Poď si prečítať ďalšie vianočné príbehy >>>

Zdroj: vira.cz, Foto: Nicole De Khors, Burst.shopify.com


Sponzorované odkazy