Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

7.12. - 99 x +-1

7.12. - 99 x   +-1

Evanjelium:
Mt 18, 12-14

Čo myslíte? Keby mal niekto sto oviec a jedna z nich by zablúdila, nenechá tých deväťdesiatdeväť na vrchoch a nepôjde hľadať tú, čo zablúdila?
A keď sa mu ju podarí nájsť, veru, hovorím vám: Bude mať z nej väčšiu radosť ako z tých deväťdesiatich deviatich, čo nezablúdili.
Tak ani váš Otec, ktorý je na nebesiach, nechce, aby zahynul čo len jediný z týchto maličkých.

Zamyslenie:
Tá Božia matematika je taká zvláštna. Priznajme si, koľko z nás si povie, prečo pastier opúšťal tých 99 oviec?! To ich nechá len tak ? To už čo je za pastiera?! Kvôli jednej ohrozuje a riskuje život tých ostatných. Veď to nemá logiku. No ruku na srdce... Neprichytíme sa občas aj my pri úvahe, že no však je to len jedna ovca. Možno by to mohla byť aj povolená strata... Čo tam po tej jednej. Dôležitých je tých 99.
Ale nepozeráme sa na to tak preto, že práve my sa cítime byť v stáde tých ostatných 99?? Čo ak by som bola práve ja tá jedna jediná ovečka, ktorá je zranená, zatúlaná, chorá, niekde blúdiaca? Veľmi by ma potešilo, keby mi niekto ukázal svoju lásku a starostlivosť. To, že niekomu na mne vôbec záleží. Nenechá ma na odpis a nevyhlási o mne, že som len „povolená strata“. Možno práve aj týmto evanjeliom nám Boh ukazuje, že aj keď patríme do silného stáda 99, vždy sú tu ovečky, ktoré sú choré, slabé a zúfalé, ktoré potrebujú aj našu pomoc, lásku, pochopenie a solidaritu.

Plug and Pray:
Môj Pane, ďakujem Ti za každý jeden krát, keď si to so mnou nevzdal ani vtedy, keď som zablúdila a stratila sa. Ďakujem, že si pre mňa prišiel a ukázal mi, ako veľmi ma miluješ a ako Ti na mne záleží.

V akcii:
Ak si zo stáda 99, je o Teba postarané, relatívne Ti nič nechýba, buď solidárny a pomôž niekomu, kto to takto nemá. Možno prispej na pomoc chudobným, možno sa len rozdeľ o keksík, čokoládu alebo prejav lásku niekomu, kto sa práve v Tvojom okolí nemá najlepšie.

Bonus:




Zdroj: Projekt Vianoce