ZDRAVÉ - bezlepkové: Linecké koláčiky
Suroviny500 g bezlepkovej múky na pečenie (napr. Mix C - Mix Pâtisserie)
150 g cukor
10 g vanilkový cukor
300 g maslo
2 vajíčka
2 žĺtky
60 g mleté mandle alebo iné oriešky
Na ozdobu:
džem
Postup
Maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame ručným mixérom do peny. Pridáme vajíčka a žĺtky a miešame, kým sa nevytvorí hladká masa. Pridáme mleté oriešky a za rýchleho miešania aj múku. Cesto má byť mäkké a suché. Necháme ho hodinku postáť v chladničke.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm a povykrajujeme plné kolieska a kolieska s otvorom uprostred. Pečieme 10-12 minút v rúre pri teplote 175°. Po vychladnutí natrieme džemom a spojíme.
(zdroj: www.schaer.com)
Sponzorované odkazy
Najviac...
99 dní, 13 hodín a 48 minút