Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

26.12. - Dôvera

26.12. - Dôvera

Evanjelium:
Mt 10, 17-22

Zamyslenie:
Sú Vianoce, ale dnešné evanjelium nemá vôbec vianočný nádych. Ježiš hovorí o prenasledovaní, zabíjaní, vypočúvaní, ale prečo cez Vianoce?

Počas Vianoc (celého vianočného obdobia) máme možnosť rozhodnúť sa pre Ježiša, prijať ho. Toto malé nevinné dieťa v jasličkách! Ak chceme, aby sa Ježiško narodil v našom srdci, stačí sa rozhodnúť. On čaká na nás. Ak ho však prijmeme, berieme na seba zodpovednosť (hoci mi už ju máme od krstu). Ak ho prijmeme a dáme mu svoje áno v našom živote, náš život sa úplne nezmení. My by sme sa ale mali trochu zmeniť. Mnohí ľudia vnímajú Boha najradšej ako malé bábätko, pretože bábätká sú nádherné. Život s Ježišom nie je však vždy prechádzka ružovou záhradou. Pretože ak sa chceme meniť, a to z lásky k Nemu, niečo nás to bude stáť (napríklad zanechať naše neresti, zaprieť naše ego atď.). Zrejme nás neumučia, ale nebude to vždy jednoduché. Rovnako to nebolo jednoduché ani pre Svätú rodinu – niečo ich to stálo. Ale neľakajme sa, dôverujme, tak ako malý Ježiško v jasličkách, pretože okrem dôvery nič iné ako bábätko nedokáže.

Plug and Pray:
Ježiško v jasličkách, si malé dieťa plne dôverujúce svojmu Abba, Ockovi. Nauč ma dôverovať, tak ako dôverujeme malé dieťa svojim rodičom, pestúnom, dospelým... Chcem Ti dôverovať a túžim po Tebe. Príď do môjho srdca, prosím. Amen!

V akcii:
Pomodli sa za trpiacich, prenasledovaných kresťanov a nenarodené deti. My si možno užívame Vianoce, ale im niečo/niekto veľmi chýba.

Bonus: O Holy Night



Zdroj: Projekt Vianoce