Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

10.12. - Kto má uši nech (nielen) počúva

10.12. - Kto má uši nech (nielen) počúva

Evanjelium:
Mt 11, 11-15

Zamyslenie:
Uši sú super vynález. Vnímame nimi zvuky, vieme ich okrášliť náušnicami alebo vďaka nim vieme nosiť okuliare. Okrem iného nám v poslednom čase korona odhalila ich ďalšiu super funkciu. Dá sa o ne napríklad parádne zachytiť rúško. Každý z nás už aspoň raz zažil, že sa mu podarilo nasadiť rúško a gumičky príšerne tlačili, rezali, ťahali a vy ste si mysleli, že vám tie gumičky chcú amputovať, snáď, obe uši naraz. Boli sme z toho nervózni a bolelo nás to. No, skrátka, pocity nič moc.

Zlé slovo funguje na rovnakom princípe. Kriví uši, spôsobuje bolesť a človek sa cíti nepríjemne. Akurát zlé slovo škodí nielen ušiam, ale hlavne srdcu.

Hovorme ľuďom okolo nás radšej pekné slová. V našej kultúre vraj všeobecne málo chválime. Nebojme sa niekoho úprimne pochváliť. Lebo výskum školy života ukázal, že dobré a milé slová prospievajú nielen ušiam, ale hlavne potešujú srdce ;) .

Plug and Pray:
Milý Ježišu, odpusť nám všetky zlé slová, ktorými sme ublížili nielen svojim blízkym, ale aj tebe. Keď nám to pôjde ťažko a budeme nahnevaní, pošli nám, prosím, do cesty nejakého „Jána“ alebo „Eliáša“, ktorý nám pomôže nájsť tú správnu cestu k tebe a blížnym.

V akcii:
Pochváľ dnes niekoho za to, čo sa mu podarilo a pusti si niečo dobré na počúvanie. Niečo, čo pohladí nielen uši, ale aj dušu.

Bonus: To krásne, čo máme napočúvané nás môže sprevádzať po celý život...  



Zdroj: Projekt Vianoce