Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

9.12. - Okná umyté?

9.12. - Okná umyté?

Evanjelium:
Mt 11, 28-30

Zamyslenie
Vianoce sa nezadržateľne blížia každým dňom. V nejednej domácnosti stúpa tlak, keď sa pozeráme von oknom. Okná neumyté! Pozriem do špajze... Furt ešte nenapečené! Ako mám toto všetko stihnúť? Začína na nás doliehať stres, panika, sme nervózni a je lepšie sa nám radšej vyhnúť.

Ale čo, keď sme úplne out? Veď Vianoce by nemali spôsobovať stres, ale radosť z veľkého príchodu. Má to tak byť, že sme v strese? Sme na správnej ceste? Ak sa k nám nemôžu ľudia priblížiť, lebo z nás sála atmosféra stresu a nepokoja, k čomu sú nám potom umyté okná a plná špajza zákuskov? Ježišov odkaz je jasný : „Moje jarmo je príjemné a bremeno ľahké“. Ak sme pre ľudí skôr odpudzujúci pre to, že chceme mať dokonale vyupratované príbytky, ale príbytok našej duše je ako chliev, niečo je zle. Ale pamätajme, že aj v chlieve sa môže odohrať veľké narodenie. Ježiš pozýva aj Teba: poď ku mne ak sa namáhaš a si preťažený! Ja Ťa posilním! Len treba o tom niekedy Ježišovi aj povedať. Pane prosím príď a poupratuj ten občasný chliev v mojej duši a umy okná môjho srdca, nech lepšie vidím aj potreby iných, nie len tie moje.

Plug and Pray:
Drahý Ježišu, dnes ťa obzvlášť prosím, keď budem šíriť nervozitu, že niečo nestíham, nedarí sa mi... Prosím vezmi odo mňa toto jarmo a vymeň ho za to tvoje. Lebo práve tvoje jarmo je príjemné a tvoje bremeno ľahké.

V akcii:
Umy dnes aspoň jedno okno. Je jedno, či pomôžeš niekomu doma a fyzicky poumývaš okno alebo umyješ okná svojej duše a pôjdeš na svätú spoveď.

Bonus:
P.S: umývať okná môžeme všelijako... možno nie je podstatný dokonalý lesk, ale žiara a úsmev z pomoci



Zdroj: Projekt Vianoce