Francúzske Sablés
Suroviny:2 šálky univerzálnej múky
1/2 lyžičky prášku do pečiva
10 lyžíc masla
1/2 šálky cukru
1 vajce
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Bielková poleva:
1 vaječný bielok
2 lyžičky vody
Múku zmiešajte s práškom do pečiva. V druhej miske do hladka vymiešajte maslo s cukrom. Pridajte vajíčko, vanilkový extrakt a vmiešajte múku s práškom do pečiva, až kým sa nevytvorí hladké cesto.
Cesto vytvarujte do gule, zabaľte do vrecka a dajte do chladničky aspoň na hodinu.
Predhrejte rúru na 180 stupňov.
Pripravte si bielkovú polevu tak, že zmiešajte bielok a 2 čajové lyžičky vody.
Cesto vyvaľkajte na hrúbku cca 0,5 cm a formičkou povykrajujte rôzne tvary. Alebo cesto môžete vytvarovať do valca a nakrájať ho naprieč na kolieska s hrúbkou cca 0,5 cm. Koláčiky potrite polevou a pečte na plechu vystlanom pergamenom 15 minút, alebo až kým nie sú po okrajoch jemne hnedé. Po upečení nechajte vychladnúť cca 2 minúty na plechu a potom premiestnite mriežku, aby úplne vychladli.
Toto je základný recept. Môžete aj experimentovať a do cesta pridať vianočné korenie podľa chuti.
Sponzorované odkazy
Najviac...
209 dní, 6 hodín a 8 minút