Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

21.12. - Nezabudni na návštevu

21.12. - Nezabudni na návštevu

Evanjelium: Lk 1, 39-45

Zamyslenie:
Mária sa ponáhľala k Alžbete. To nám znie celkom povedome. Tiež sa stále niekam ponáhľame, utekáme do práce, z práce, do školy, do obchodu a potom vyčerpaný padáme do postele. Svet sa točí, dni utekajú, je takmer nemožné sa zastaviť. Kedy sme naposledy navštívili našich rodičov, starých rodičov či našich zosnulých? Kedy sme naposledy navštívili Ježiša vo svätostánku? Keď Mária vošla do Alžbetinho domu, Alžbetu naplnil Duch Svätý. Naše návštevy možno nemajú takú moc, ale taktiež dokážu ľudí povzbudiť, potešiť, priniesť im do života niečo nové a nečakané a aj nám môžu pomôcť zastaviť sa v tomto uponáhľanom svete.

Plug and Pray: Ježišu, Ty si bol so Svojou Matkou, keď navštívila príbuznú. Práve Tvoja skrytá prítomnosť ju naplnila Svätým Duchom. Pomôž nám využiť čas adventu na návštevy našich blízkych. Daj tiež, aby sme nezabudli aj na tie menšie návštevy a každý deň navštevovali ľudí s láskou a ochotou im pomáhať.

V akcii: Navštívim Ježiša vo svätostánku, alebo sa pomodlím desiatok, „ktorého si Panna pri návšteve Alžbety v živote nosila“ a porozmýšľam nad dôležitosťou návštev.

Bonus: Nedovoľ, aby ťa k návšteve museli prinútiť ako v tejto reklame :)



Ivka
Projekt Vianoce