Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

13.12. - Kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie

 13.12. - Kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie

Evanjelium:
Mt 21, 28-32

Zamyslenie:
Mýtnici a neviestky vás predchádzajú. Mýtnici – chlapi so zlou povesťou, ktorí si radi uchmatli do svojho vrecka, čachrovali s peniazmi a nejedenkrát si výšku mýta prispôsobili podľa svojich potrieb – raz potrebovali nového koňa, inokedy nový domček... Aj dnes nám práve takýto prekážajú najviac – politici, ktorí potrebujú nového štvorkolesového tátoša, podnikatelia, ktorí nás dráždia svojím novým bývaním. Neodpustiteľné. A potom neviestky – o nich azda ani netreba hovoriť – dedinský život o nich nahovorí dosť: rozbila rodinu, prespala sa, o nič iné jej nejde, zlatokopka.. Peniaze a láska za peniaze nás u druhých vyrušujú. A čo Ty? Máš doma upratané? Máš v tomto jasno? Predbiehajú nás, hoci vyštartovali až po nás. Tak ako syn, ktorý „vyštartoval“ neskôr, v službe predbehol syna, ktorý vyštartoval iba slovami. Nech naše slová neštartujú rýchlo, čo sa týka súdenia, nech naše ústa mlčia a ruky pracujú. Aby sme predbehli? Nie, aby sme aspoň dobehli do cieľa.

Plug and Pray: Pane, dnes Ťa zvlášť prosím, aby si umlčal moje pery, aby si mi zavrel ústa pred súdením a sľubovaním. Daj mi, prosím, silu konať, kráčať, bežať k cieľu a potiahnuť so sebou tých, ktorých by som najradšej predbehol. Prosím Ťa za všetkých, ktorí potrebujú pomoc, aby sa dostali do cieľa, daj mi silu, nenechať ich v závese, ale potlačiť ich pred seba.

V akcii: V dnešný deň sa pomodli za človeka, o ktorom si myslíš, že je najďalej od Boha. Úprimne pros, aby Ťa predbehol.

Bonus:
Poslední budú prvými a prvý poslednými:



Hanča
Projekt Vianoce