Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Ježišu, spomeň si na mňa...

Ježišu, spomeň si na mňa...
Evanjelium:  Lk 23, 35b-43

 Zamyslenie: Typická scéna z Golgoty. Ježiš visiaci na kríži, vysmievajúci sa dav, dvaja lotri po stranách. Výjav, ktorý bolo na Golgote vidieť už určite mnoho ráz. Tentokrát sa však dialo niečo neobyčajné. Na kríži visel Kráľ. Mnohí to vedeli, no báli sa čokoľvek urobiť. Iní ho považovali za obyčajného človeka.

Ježiš mal vedľa seba dvoch zločincov. Umierať na kríži vedľa Krista – určite ani netušili, akého privilégia sa im dostalo. I keď jeden možno trošku. Prvý prosil o odpustenie, druhý sa posmieval. Prvý bol pokorný, druhý pyšný. No ako víťaz okrem Ježiša po kríži obstál ten prvý zločinec. Ten, ktorý v ňom spoznal Kráľa a netúžil po ničom inom, iba byť s ním vo večnosti. Ježiš mu tento prísľub dal. Ešte dnes budeš so mnou v raji. On chce večnosť pre každého jedného z nás. Spomenul si na nás ešte prv, než vošiel do svojho kráľovstva.

 Plug and pray: Drahý Ježiš, daj mi, prosím, pokorné srdce, aby som vedel/a ľutovať všetky svoje hriechy a aby som každým dňom viac túžil/a po stretnutí s Tebou vo večnosti.

 V akcii: Skús si dnes urobiť podrobné spytovanie svedomia a poďakuj Ježišovi za to, že svojou smrťou umožnil každému z nás usilovať sa o nebo.

 Bonus: Prichádzajme bližšie k Bohu.



Evka
Projekt Vianoce