Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

24.12. - Navštívi nás Vychádzajúci z výsosti - Lk 1, 67-79

24.12. - Navštívi nás Vychádzajúci z výsosti - Lk 1, 67-79
V dnešnom evanjeliu môžeme počuť jedno z najkrajších prisľúbení, aké kedy Boh dal človeku. Vyslobodí nás z rúk nepriateľov a vzbudí nám mocného Spasiteľa.


Zažiari tým, čo sedia vo tme a v tôni smrti. V tomto prisľúbení sa ukrýva obrovská nádej pre ľudstvo. Sľub, že budeme vykúpení z hriechu, že príde niekto, kto za nás zaplatí do posledného haliera. A tým niekým nie je nik iný ako sám Boh, ktorý si vezme podobu človeka. Stane sa natoľko ľudským, že okúsi biedu, chudobu a odmietnutie ako obyčajný človek. Vzdá sa na chvíľu všetkej svojej nebeskej slávy, aby zachránil teba i mňa. Si mu natoľko vzácny/vzácna, že by ťa prišiel zachrániť, aj keby si bol/bola jediným človekom na zemi. Nechaj sa prežiariť Svetlom jeho lásky, priprav mu cestu vo svojom srdci a vyrovnaj všetky chodníky. Už prichádza.

Plug and Pray:
Drahý Ježiš, Tvoj príchod je blízko. Priprav moje srdce, aby bolo schopné prijať Ťa v druhých, pretože Ty túžiš prebývať v každom človeku. Pomôž mi vidieť Ťa v ľuďoch okolo mňa, najmä v tých najbližších.

V akcii:
Snaž sa dnes, aby do tvojho srdca nevstúpilo nič, čo by zabránilo príchodu Spasiteľa doň.

Bonus:
Skús sa dnes sústrediť na naozaj dôležité veci:



Evanjelium: Lk 1, 67-79

Zdroj: Projekt Vianoce