Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

23.12. - To fakt? - Lk 1, 57-66

23.12. - To fakt? - Lk 1, 57-66
To fakt veríš, že máš nejakú odmenu v nebi – to je niečo ako karma? Čistota, to ešte niekto žije? A to akože ty chodíš na omšu aj inokedy ako v nedeľu? Ty sa fakt postíš? Modlíš sa ruženec? Veď ty si ako moja babka!


Robiť ťažké veci je skutočne námaha. Dnes nás zaplavujú rôzne postoje, ktoré sprevádzajú často aj nie príliš lichotivé slová, ktoré posudzujú naše skutky vykonané z lásky k Ježišovi. Neprekáža. Máme konať správne veci a v dnešnom svete sa ľudia niekedy budú diviť nad tým, čo robíme. Dnes sa v evanjeliu ľudia divia nad menom Alžbetinho dieťaťa – Ján. Ani nevedia, že sa v skutočnosti čudujú nad poslušnosťou Alžbety i Zachariáša samotnému Bohu. Aj my, keď budeme plniť Božiu vôľu, ľudia sa budú často diviť, akým spôsobom života žijeme. Ale Boh ocení našu poslušnosť a vernosť, je však dôležité vytrvať a byť bláznom pre Krista.

Plug and pray:
Pane, pomôž mi byť ako Alžbeta a Zachariáš – poslušní, konajúci správne veci, napriek mienke ostatných. Daj, Pane, aby som nevidel/a hodnotu svojich činov v uznaní okolia, ale v Tebe, a konal/a správne veci.

V akcii:
Dnes budem tým čudákom, ktorý si nájde chvíľku na Boha a skúsi popremýšľať o skutočnej podstate Vianoc. Dnes budem tým „divným“, ktorý sa bude chcieť zamerať na niečo väčšie ako je upratovanie, koláče a všemožné prípravy. Nie, nezanedbám pomoc, ani svoje povinnosti, ale pokúsim sa mať svoje srdce blízko pri Bohu.

Bonus:
Hor sa do toho – pripraviť sa na Svetlo. Na motiváciu si môžeš pustiť napr. túto hitovku:

 

Evanjelium: Lk 1, 57-66

Zdroj: Projekt Vianoce