Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

13.12. - ,,Čo mám teda robiť?“ - Lk 3, 10 - 18

13.12. - ,,Čo mám teda robiť?“ - Lk 3, 10 - 18
Dnes je tretia adventná nedeľa. Vianoce predo dvermi a ty si možno ešte len začal kupovať darčeky, organizovanie Jasličkovej pobožnosti je v plnom prúde, v diári ti svietia prvé skúšky či písomky, a tuším si si dal aj dajaké to predsavzatie, že sa vnútorne dobre pripravíš na Vianoce.


V búrlivom víre udalostí, povinností a už od novembra hraných kolied sa možno tak ako každý rok začínaš cítiť unavený, vyšťavený a na jazyk sa tisne jasná otázka: ,,Čo mám teda robiť?“

V dnešnom evanjeliu Ján s úplným pokojom odpovedá na všetky volania ľudí, že čo to majú robiť. Pripomína prosté a logické zákonitosti života. A sám ich ukazuje hneď aj v praxi – nestavia sa nad Ježiša, i keď mal vhodnú príležitosť. V púšti dostal odpoveď, čo má robiť, a drží sa jej verne v každom okamihu. Vianoce sú o zastavení, stíšení, upokojení sa, tak trochu tichej púšti. Veci a akcie a darčeky a všetko možné nemusia byť perfektné, ale to tvoje srdce by perfektne pripravené malo byť!

Plug and Pray:
Milý Ježiš, je to tu, celkom blízko! Pomôž mi stíšiť sa a započúvať do atmosféry Tvojho príchodu na tento svet. Nech spomalím to uponáhľané tempo svojho života a začnem hľadať Tvoju pravdu v situáciách, keď sa pýtam ,,Čo mám teraz robiť?“. Daj mi tiež odvážne srdce, aby som tieto Vianoce prežil naplno – vo vzťahu s ľuďmi, ku ktorým ma posielaš.

V akcii:
Nájdi si dnes aspoň na 23 minút na stíšenie a v tomto pokoji vnútra sa skús zamyslieť a pozrieť na svoj život Božími očami a pýtaj sa: ,,Čo mám robiť dnes/zajtra/v živote, Učiteľ?“ Väčšinou je to veľmi jasné.

Bonus:
Návrh na fajnovú pokojnú muziku, v ktorej zistíš, že nie si sám, kto sa pýta našu dnešnú ústrednú otázku:



Evanjelium: Lk 3, 10 - 18

Zdroj: Projekt Vianoce