Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

7.12. - No problem, Jesus - Lk 5, 17–26

7.12. - No problem, Jesus - Lk 5, 17–26
Zasa toľko práce. Zasa nestíham odpísať na maily. Povinnosti sa kopia. A vôbec neviem, čo so mnou bude o dva roky. Čo bude v škole? Čo tento vzťah? A čo tamten? Kde je moja budúcnosť? Prečo je to takto?


„O čom to premýšľate vo svojich srdciach?“ Hej, dnes sa aj mňa Ježiš pýta, o čom rozmýšľam. Či mi nestačilo toľko zázrakov, ktoré doteraz urobil v mojom živote, že sa ešte stále starám o veci, ktoré nie sú v mojom poli pôsobnosti. Veď som už padol/la toľkokrát a ešte stále sa spolieham na svoje sily?

V dnešnom evanjeliu sa dočítame, ako ľudia pochybovali o Ježišovej moci – odpustil hriechy, no oni chcú „viac“. Čo ja? Čo chcem viac od Ježiša ako to, čo mi každý deň dáva? Čo viac, ako Jeho lásku, Jeho odpustenie, Jeho starostlivosť? Prečo sa starostím? Verím v Boha, Otca všemohúceho? Alebo Boha obmedzeného mojimi limitmi? Môj Boh je všemohúci! „Čo sa bojíte, vy maloverní?! O čom to premýšľate vo svojich srdciach?“ Ježiš nesľubuje ľahký život, ale sľubuje: „A hľa, ja som s vami po všetky dni, až do skončenia sveta“ (Mt 28, 20). My sa nemusíme strachovať, veď Boh nám nedal Ducha bojazlivosti, ale Ducha sily, lásky a rozvahy (2 Tim 1, 7).

Plug and Pray:
Bože, verím v Teba. V Teba, Otca všemohúceho. Skutočne. Chcem veriť. Pane, daj mi vieru. Lebo mi stačí viera maličká ako horčičné zrnko a môžem hory prenášať. Nechcem presúvať hory, chcem Teba. Chcem nielen veriť v Teba, ale aj veriť Tebe. Príď, prosím a naplň ma Duchom Svätým.

V akcii:
Keď ma pochytí panika z toho, čo sa deje okolo mňa alebo vo mne, podľa možností sa na chvíľu zastavím a pozriem sa nie na problém, ale na Boha. A hrdo prehlásim Bohu v kútiku svojej duše – verím Ti – napriek emóciám, ktoré mnou zmietajú.

Ak prežívam požehnaný čas radosti a celý deň prežijem bez stresu, strachu a ustarostenosti, večer si vytvorím dlhší čas ako zvyčajne, kedy budem Bohu ďakovať.

Bonus: Po kríži prichádza vzkriesenie. S Bohom máme vždy nádej. Náš Boh je všemohúci.

Evanjelium: Lk 5, 17–26

Zdroj: Projekt Vianoce