Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

ZDRAVÉ - s ovsenými vločkami, celozrnné: Škoricové koláčiky pre hryzkošov

Suroviny (25 ks):
2 šálky ovsených vločiek (nemusia byť len ovsené)
1/2 šálky hnedého trstinového cukru alebo med (3 polievkové lyžice)
1 hrnček celozrnnej múky (napr. hladkú špaldovú)
1/2 lyžičky morskej soli
1 lyžičku sódy bikarbóny
1 kávovú lyžičku prášku do pečiva z vínneho kameňa
2- 3 lyžičky škorice
50 g masla
200 – 250 ml podmaslia (alebo acidko, zakysanka, kefír)
1 vajíčko
2 mrkvy
a teraz čo vás len napadne, čo máte radi: hrozienka, kokos, mak, kúsky kvalitnej čokolády, rôzne druhy orieškov, goji, semienka …  Môžete si urobiť aj niekoľko variant. Skúste napríklad do niektorých pridať aj postrúhanú kôru z bio pomaranča, tiež sú fantastické :-).

Postup:

1. V miske si najskôr zmiešame suché ingrediencie: múku, sódu, prášok do pečiva. Potom ďalej pridávame ďalšie ingrediencie: ovsené vločky, škoricu a ak použijeme cukor, tak ho pridáme k týmto suchým zložkám koláčika, ak med tak k druhej časti (mokrej). Pridáme aj ostatné drobné maškrtky, ktoré chceme do koláčikov použiť – ja som pre tentokrát pridala goji, sušené slivky( ktoré som pokrájala na drobné kúsky), plátky kokosu a kúsky 90 % horkej čokolády…snáď som na nič nezabudla :-).

2. Teraz prejdeme k mokrej časti koláčika: vymiešame roztopené masielko (necháme ho trošku vychladnúť, nepridávame po roztopení horúce) s podmaslím, vajíčkom (ak ste použili med, tak ho pridajte teraz a vymiešajte spolu) a po vymiešaní pridáme ešte postrúhanú mrkvu.

3. Nakoniec zmiešame obidve masy spolu, plech si vyložíme papierom na pečenie a s lyžičkou si tvarujeme také maličké kôpky.

4. Dáme piecť na 180 °C na 20 minút.

Pre bezlepkovú verziu:

Nahraďte špaldovú múku ryžovou a ovsené vločky amarantovými pukancami. Namiesto cukru a medu môžete vopred namočiť ďatle a slivky a potom ich rozmixovať a pridať do mokrej zmesi, aby boli koláčiky sladké. Inak je postup rovnaký :-).


Tento výborný recept pripravil fitshaker.sk.

 

Sponzorované odkazy