Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

21.12. - Fiatom sa to začalo - Lk 1, 26-38

21.12. - Fiatom sa to začalo - Lk 1, 26-38
Boh zveril Márii veľa. To najcennejšie, čo mal. Svojho Syna. Dal mu narodiť sa jednoducho a znížiť sa na úroveň ľudí. Vziať na seba telo človeka.

Boh vložil dôveru do človeka a človek, Mária, odpovedá dôverou Bohu. Situácia, ktorú mala Mária prijať, bola podľa mňa nepredstaviteľne náročná. Zasnúbená, tehotná, čo povie ľuďom? Jozefovi? Hrozí jej smrť ukameňovaním. Ale jej odpoveďou nebol útek, no veľké slová viery – Hľa, služobnica Pána, nech sa mi stane podľa Tvojho slova. Nech je nám Panna Mária vzorom nekonečnej dôvery Bohu, že On vie, čo robí a že nám chce len to najlepšie, aj keď na nás dopustí niekedy ťažkosti. Isto nás tým vychováva k tomu, aby sme boli lepšími a šťastnejšími.

Plug and pray:

Pane Bože, dôverujem Ti, že všetko, čo sa v mojom živote deje, je súčasťou Tvojho plánu so mnou. Viem, že Ti ide o moje šťastie, a preto prosím o to, aby som Ti vedel veriť, aj keď nechápem, nevidím zmysel. Lebo Ty vieš.

V akcii:

Pomodlím sa desiatok sv. ruženca Ježiš, ktorého si Panna z Ducha Svätého počala v tichu a pokúsim sa zamyslieť nad týmto tajomstvom a nad veľkou Máriinou vierou.

Bonus :
Krátky film o vytrvalosti a dôvere:



alebo krátka pesnička: Fiatom to začalo:




Evanjelium na dnešný deň:
Lk 1, 26-38

Zdroj: Projekt Vianoce