Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

19.12. - Skepsa neplodného - Lk 1,5-25

19.12. - Skepsa neplodného - Lk 1,5-25
V dnešnom evanjeliu sa stretávame s ďalším párom, ktorý je vystavený smútku z nemožnosti mať potomka. Ich životný príbeh nám pripomína iný biblický pár trápiaci sa pre neplodnosť: Abraháma a Sáru.

Neplodnosť bola v očiach Židov hanbou, ba dokonca Božím trestom. Na scénu teraz prichádza muž - Zachariáš. Koľko už bolo vypovedaných modlitieb s prosbou o potomka? Do toho vstupuje anjel Gabriel a oznamuje vyslyšanie modlitieb s bonusom oznámenia toho, akú veľkú rolu bude zohrávať Zachariášov syn. Zachariáš, hoci človek nábožný a poctivý tomu najprv rozpačito neverí, lebo sa to vymyká mimo jeho skeptickú mentalitu ,,Veď ja som už starec a moja manželka je v pokročilom veku".

Príbeh Zachariáša a jeho manželky nás vovádza do fascinujúcej nevyspytateľnosti Božích prekvapení v našich životoch. Tento príbeh nás pozýva pridať sa do otvorenosti a pripravenosti pre naše prikývnutie k výzvam od Toho, ktorý si nás vedie po cestách, ktoré sa líšia od tých našich.

Pridajme sa teda k Zachariášovi a vyjdime s ním zo skeptickej mentality k dobrodružstvu nevyspytateľnosti a pestrofarebnosti Božích plánov. Aj za cenu toho, že na nejaké obdobie z toho úžasu onemieme...

Plug and pray:

Pane, prosím, otvor moje srdce súhlasu Tvojím nevyspytateľným plánom so mnou.

V akcii:
Skús si dnes predstaviť, že onemieš. Odíď dnes na pol hodinu do ticha a zžívaj sa s príbehom Zachariáša a s jeho prvotnou skeptickou mentalitou. Počas tej polhodiny ticha si spíš na papier pod seba všetky skepsy, ktoré máš a založ si to potom niekam do denníka či na nejaké iné miesto, kde sa budeš môcť k tomu vrátiť.

Bonus:

Nádielka audiovizuálnej krásy na dnešný deň - odporúčam pustiť si tento skvost na celú obrazovku ;)




Evanjelium na dnešný deň:
Lk 1,5-25

Zdroj: Projekt Vianoce