Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

15.12. - Pravda ako cesta - Mt 21, 23-27

15.12. - Pravda ako cesta - Mt 21, 23-27
Učiteľ matematiky ma sem-tam vyzval, aby som povedal výsledok príkladu. Mával som pochybnosti a nechcel som pred spolužiakmi vyzerať zle, tak som radšej odpovedal, že NEVIEM.

Aké krátkozraké. V škole sme predsa na to, aby som sa veci naučil a ako málo študenti túžia po vzdelaní.

A načo sme na svete? Aby sme poznali pravdu o nás, o Bohu a ako málo túžime po tejto pravde. Presne tak ako veľkňazi v dnešnom evanjeliu – hľadia na svoj „imidž“, na to ako sa ostatní budú pozerať, čo o nich budú hovoriť, ako budú vyzerať medzi kamarátmi. Ako často to robíme aj my! Mlčíme keď máme hovoriť, hovoríme keď máme mlčať. Sme precitlivelí na naše JA. Ale pozeráme sa aj trošku hlbšie? Keď zaznie nejaká kritika, keď sa o nás niečo šíri - ak je to pravda, snažíme sa to napraviť? Ak to pravda nie je, reagujeme s pokojom, lebo vieme kto sme?

Nakoniec sa pozrime ako reaguje Ježiš. Čaká. Príde vhodnejší moment. Nehnevá sa, čaká, kedy ich/naše srdcia budú ochotné počúvať Pravdu- Ježiša.

Plug and pray:
Ahoj Ježiš. Prosím ťa o tvojho Ducha do tejto chvíle, aj do zvyšku dnešného dňa. Prosím ťa, urob ma pokorným, aby som mohol poznať pravdu o sebe. Daj mi schopnosť poznať svoje talenty, aby som mohol mať rád sám seba. A daj mi poznať pravdu o tvojej láske ku mne, aby som sa menil na tvoj obraz.

V akcii:
Nájdem si cez deň tiché miesto a päť minút zotrvám v modlitbe, porozmýšľam nad svojou minulosťou, aby som zistil čo ma formovalo. Vidíš tam nejaké Božie pôsobenie?

Bonus:
Niečo na povzbudenie:




Evanjelium na dnešný deň:
Mt 21, 23-27

Zdroj: Projekt Vianoce