Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

7.12. - Ty bezďák! - Mk 1, 1-8

7.12. - Ty bezďák! - Mk 1, 1-8
Každý máme predsudky. Aj ja ich mám a určite aj ty. Buďme úprimní a povedzme si na rovinu, že Ján Krstiteľ bol svojím spôsobom bezdomovec.

Žil v divočine, jedol, čo našiel a obliekal si niečo, čo predtým bola ťava. Jeho doslova muselo byť „cítiť“ na míle ďaleko. A predsa, cez všetko to vonkajšie, mal čo ponúknuť. A ľudia ho vyhľadávali a nasledovali ho. Populárny bezďák. Vieš si to predstaviť dnes? Že niekto tam na ulici má viac priateľov ako ty na facebooku?

Hovorí sa, že nie je dôležitý zovňajšok, ale to, čo máme vo vnútri. Ján Krstiteľ to vedel ešte pred tým, než to bol obľúbený citát. Poznal totiž lásku, hovoril o nej, žil ju. Rozprával ľuďom o Bohu, o tom, kto príde. Nehovoril o sebe, hovoril o druhých. Myslel na druhých, žil pre nich. A ty?

Plug and pray (krátka modlitba):
Chcem tu byť pre druhých, chcem viac rozdávať ako brať. Chcem viac chápať ako byť pochopený/ná. Chcem viac milovať ako som doteraz miloval/a. Chcem sa naučiť pravej láske, ktorá vyviera v Bohu. Chcem vidieť potreby iných. Rád by som urobil/a dnes viac dobra Bože a ty mi v tom musíš pomôcť, lebo sám/sama to nedokážem. Amen

V akcii (predsavzatie, úloha na deň):
Vykašli sa dnes na to, či ti ladia ponožky so svetrom. Život je príliš krátky na to, aby sme našli dve rovnaké ponožky. Radšej dnes nájdi niekoho, kto nemá ani jednu....

Bonus
:
(niečo na potešenie duše – v spojitosti so zamyslením)




Evanjelium na dnešný deň:
Mk 1, 1-8

Zdroj:
Projekt Vianoce