Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

21.12. - Haló, haló, spojíte ma s Ježišom? - Lk 1, 39 - 45

21.12. - Haló, haló, spojíte ma s Ježišom? -  Lk 1, 39 - 45
Sú návštevy, ktoré máme radi, ale aj tie, ktorým by sme v istých chvíľach dvere radšej neotvorili. Aká bola táto?

Návšteva, kde sa stretli dve ženy, ktoré pod srdcom nosili dvoch výnimočných mužov. Jeden básnik túto situáciu komentuje takto: „Dieťa v lone starenky, ústami svojej matky, pozdravuje Pána, ktorý je synom Panny“. To je ale komunikačný oblúk. Zvítanie prebehlo takmer bez slov a predsa bolo vypovedané všetko. Už Ján v lone Alžbety vedel, aká je to cenná návšteva. Boh mal plán. A na uskutočnenie tohto plánu si vybral práve jednoduchú, skromnú ženu. Práve cez ňu, cez toto stretnutie chcel ukázať svetu zázrak, ktorý sa rodil.

Aj s nami má Boh plány. Často im nechápeme, pýtame sa, prečo sú veci tak, ako sú. Nepýtaj sa...nechaj sa viesť. Nechaj, nech ťa za ruku chytí Ten, ktorý robí nečakané veci. Ten, ktorý jednoduchým ženám dal výnimočné poslanie. Ten, ktorý prostredníctvom Ducha Svätého komunikuje s ľuďmi. Len sa s pokorou nechaj viesť...

Plug and pray:
Pane, ďakujem ti za tie okamihy, ktorými preniká Duch Svätý a ja s istotou viem, že si so mnou. Prosím Ťa zároveň, aby som dokázala byť Tvoja aj v okamihoch, keď mám pocit, že si ďaleko. Daj, aby bolo medzi nami vždy to pevné spojenie - také ako medzi Ježišom a Jánom, hoci ešte boli v lone svojich mám.

V akcii:
Dnes sa pripravím na ten veľký deň. Skúsim si nájsť čas a miesto na Boha, s ktorým prediskutujem moje plány. Niekde tam bude Duch Svätý a bude nám radiť ako ďalej. Len sa ním nechaj viesť, tak ako to urobila Mária aj Alžbeta.

Bonus:
Ako prijímať plány od Boha? Dá sa to aj cez tanec.
„Zabúdame však na hudbu tvojho Ducha...“




Zdroj: Projekt Vianoce