Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

23.12. - Betka, prídem na návštevu - Lk 1, 39-45

23.12. - Betka, prídem na návštevu  - Lk 1, 39-45
Mária prichádza navštíviť Alžbetu, aby sa spolu podelili o radosť a milosť, ktorá sa ich dotkla. Skús si aspoň na malú chvíľu predstaviť, ako vyzeral rozhovor týchto dvoch žien, naplnených Duchom Svätým.

Alžbeta sa pýta, prečo si Boh vybral práve ju. Čím si to zaslúžila?! Mohol si vybrať kohokoľvek iného, ale On na svoje plány použil práve ju. Aj prostredníctvom nej chcel ukázal svetu zázrak. A blahoslavená tá, ktorá uverila...

Boží plán...pre niekoho dve slová plné neistoty, pre iného radosť z toho, čo si On pre nás pripravil, pre ďalšieho tucet otázok typu „prečo ja?“... Ako často zvádzame boj medzi Jeho vôľou a tou našou. Ako ťažko je nám po mnohých neúspechoch, bolestiach a pádoch stále dôverovať. Ale On sa nevzdáva a robí pre teba to najlepšie, aj keď to nie je „teraz a hneď“, ako by sme chceli. Aj Alžbeta si myslela, že je neplodná a porodila dieťa! Pán si ju vybral a každý deň si vyberá aj Teba, aby naplnil plán, ktorý má pre teba pripravený. V jednej piesni sa spieva „je väčší, ako hľadáme, je väčší, ako všetci žiadame...“, len mu dôveruj! A blahoslavení tí, ktorí uverili...

Plug and pray:
Nauč ma Pane prijímať z Tvojich dlaní všetko, nech mám otvorené srdce pre to, čo mi chceš povedať, kam ma chceš poslať. Prosím ťa, veď moje kroky, daj mi odvahu vyjsť von, aby som ohlasoval Tvoju milosť, ktorou ma zahŕňaš.

V akcii:
Dnes sa posnažím vymeniť počítač a televízor za čas strávený so svojimi blízkymi a budem sa ako Mária a Alžbeta tešiť z príchodu dieťaťa na svet. Už zajtra nech sa v nás opäť narodí Ten, ktorý sa nám dáva.

Bonus:
Už zajtra príde... Príbeh o tom, ako to mohlo asi kedysi byť




Evanjelium na dnešný deň:
Lk 1, 39-45

Zdroj:
Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže