Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

15.12. - Dnes posiela teba - Mt 17, 10-13

15.12. - Dnes posiela teba - Mt 17, 10-13
V dnešnom evanjeliu Ježiš odpovedá na otázku učeníkov, či pred zmŕtvychvstaním človeka má alebo nemá prísť Eliáš. Ježiš im odpovedá: „Eliáš už prišiel, no nespoznali ho a urobili s ním, čo chceli.“ Ježiš tak vlastne za Eliáša vyhlasuje Jána Krstiteľa, ktorý poslanie proroka zo Starého zákona už naplnil.

Prečo ho však vtedajší ľudia nespoznali a jednoducho povedané odignorovali? Možno mali finančné, rodinné či pracovné problémy.  Presne tak ako my dnes. Zmenili sa len čas a miesto. Jediné, čo sa nezmenilo je Boh. Prešli už dve tisícročia a Boh je stále trpezlivý posielať nám ľudí, ktorí nám pripomenú, kto je jeho Syn. Posiela kňazov, rehoľníkov, misionárov, učiteľov, priateľov a posiela tiež aj nás. Preto neupierajme svoj zrak len na nákupy, upratovanie a stromček, ale pozdvihnime svoje oči k nebu. Lebo prichádza spása...

Plug and pray:

Pane, Ty vieš, koľko mám dnes povinností a koľko starostí sa ma snaží odradiť od rozhovoru s Tebou. Pomôž mi správne sa rozhodovať. Chcem, aby Ti patril celý môj deň. Príď a buď mojím Radcom v každej chvíli.

V akcii:
Skús dnes počúvať, čítať alebo sa „pozerať“ na Boha. Veď nejaká tá pieseň, kniha či film o ňom sa určite nájdu...

Bonus:
Pozdvihni svoju tvár...




Evanjelium na dnešný deň: Mt 17, 10-13

Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže