Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

8.12. - Čakáš dieťa... Sorry, Božieho Syna - Lk, 1, 26-37

8.12. - Čakáš dieťa... Sorry, Božieho Syna - Lk, 1, 26-37
Odrazu všetko naraz. Mária sa počas minútky v rozhovore s anjelom Gabrielom dozvedela, že čaká dieťa, hoci muža nepozná. Že ten, ktorého nosí pod srdcom bude mať kráľovstvo bez konca. A že na ňu zostúpi akýsi Duch Svätý. Stačí?

Ešte nie. Keď si prečítaš úryvok zo svätého písma, dozvieš sa viac. Mladá Mária však nezutekala. Ostala pokojne počúvať a s pokorou prijala anjelove slová. Odpovedá jednoducho: „Hľa, služobnica Pána, nech sa mi stane podľa tvojho slova.“ Takejto silnej viere a odovzdanosti sa Bohu by sme sa mali učiť aj my. Len sa skús vžiť do situácie tejto mladej dámy. Bola by tvoja reakcia útek alebo pokorné prijatie Božej vôle?

Plug and pray:
Pane, každý deň mi odhaľuješ svoje plány a preto sa často ocitám pred nečakanými úlohami, skúškami, situáciami. Niekedy neviem ako reagovať. Veľakrát vešiam hlavu a vzdávam sa. Ale od teraz sa nebudem vzdávať. Od dnes nechávam všetko, čo ma trápi v Tvojich rukách. tebe nič nie je nemožné. Staraj sa o moje dni. Verím Ti. Lebo keď ma staviaš pred nejakú prekážku, dáš mi aj silu, aby som ju s Tebou zdolala.

V akcii:
Všímaj si dnes okolo seba anjelov. Väčšinou vyzerajú podobne ako ty. Len majú jednu zvláštnosť. Nesú pre teba odkaz od Boha. Hľadaj znamenia. Boh ti šepká toľkými spôsobmi, len to treba objaviť. Samozrejme, aj ty môžeš byť anjelom pre niekoho druhého. Práve teraz potrebuje tvoj úsmev, tvoje vypočutie. Potrebuje ťa.

Bonus:
Rozhovor anjela Gabriela a Márie trošku inač




Evanjelium na dnešný deň:
Lk, 1, 26-37

Zdroj:
Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže