Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

2.12. - Coming soon.... - Lk 21, 25-28. 34-36

2.12. - Coming soon.... - Lk 21, 25-28. 34-36
Ani v kinách nám nepovedia presný dátum blížiaceho sa „trháku“. Takisto ani Boh nehovorí presný dátum svojho príchodu. Dáva však indície.
Išli by ste na „akčák“, kde budú znamenia na slnku a mesiaci i na hviezdach a na zemi budú národy plné úzkosti a zmätku z hukotu mora a vlnobitia. Ľudia budú zmierať od strachu a očakávania toho, čo príde na svet, lebo nebeské mocnosti sa budú chvieť. Ako film to znie dosť vzrušujúco, ale ako by sme reagovali, keby sme to zažívali na vlastnej koži? Tu je odpoveď: Keď sa to začne diať, vzpriamte sa, zodvihnite hlavu, lebo sa blíži vaše vykúpenie. Lk 21, 25-28. 34-36

Plug and pray:
Pane, dodaj mi odvahu a nedovoľ, aby moje srdce bolo nepripravené v deň Tvojho príchodu. Nech som odpútaná/á od všetkého, čo mi znemožňuje stretnutie s Tebou v „onen deň“.

V akcii
Predstav si situáciu, že by niekto vošiel do tvojej izby a hovoril ti, že ťa zavedie na super miesto a že nič so sebou nepotrebuješ. Aká by bola tvoja reakcia? Dôverujem tomu človeku? Aký s ním mám vzťah? Predsa si len zbalím aspoň pyžamo a zubnú kefku? A keby tým človekom bol Ježiš?

Bonus
Pre tých, čo žijú lásku, svet nekončí:




Evanjelium na dnešný deň:
Lk 21, 25-28. 34-36

Zdroj:
Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže