Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

17.12. - Mnoho životov, mnoho príbehov - Mt 1,1-17

17.12. - Mnoho životov, mnoho príbehov - Mt 1,1-17
Pri čítaní dnešného evanjelia (Mt 1,1-17) som mal pocit, že tu leží „slovná lingvistická skúška“ - vyše 40 mien židovských mužov a žien z dlhého rodokmeňa. Sú to naozaj len ,,anonymné” mená?
Každý jeden z nich mal svoj život. Každý jeden z týchto životov mal svoj príbeh. Životy týchto ľudí neboli mnohokrát vzorové, no napriek tomu si Boh vybral práve ich. Práve z ich rodokmeňa sa narodil Jozef - muž smelý, odvážny a citlivý na Božie volanie. Napriek všetkým pochybnostiam a opovrhovaniu sa ujal už vtedy tehotnej Panny Márie, aby jej bol oporou a pomocou.
Toto sú ,,len” dva životy... a koľko ich je okolo nás?!

Plug and pray:
Pane, nauč ma vidieť jasnejšie v mojom živote príbeh, ktorý práve Ty tvoríš. Pomáhaj mi uvedomovať si, že okolo mňa je plno ľudí s ich vlastnými príbehmi. Vtlač do môjho srdca úctu ku každému jednému životu. Či už je na výslní mladíckeho života, alebo práve dožíva na nemocenskom lôžku. Nauč ma v každom človeku vidieť TEBA!

V akcii:
Dnes budem pozorne načúvať príbehom ľudí. Aj tým menej sympatickým. Budem v nich hľadať Teba. Otvorím si uši i srdce. Veď to je to najviac, čo môžem druhým zo seba dať.

Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže