Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

11.12. - Som Božím hlasom - Jn 1, 6-8. 19-28

11.12. - Som Božím hlasom - Jn 1, 6-8. 19-28
Na Zemi nie som kvôli svojej sláve. Na splnenie toho najdôležitejšieho cieľa nemusím vlastniť mnoho nehnuteľností, nemusím byť milionárom a nemusí ma poznať celý svet. Mojím cieľom je dostať sa do neba a to dokážem, ak budem žiť to, čo odo mňa chce Boh.

Jána Krstiteľa pokladali za proroka, Mesiáša, či Eliáša. No on na otázky o sebe samom odpovedal jednoducho: „Ja nie som Mesiáš. Ja som hlas volajúceho na púšti: Vyrovnajte cestu Pánovi.“ Ján sa na nič nehral, nechcel, aby ho uznávali ľudia, ale aby s ním bol spokojný Boh.

Plug and pray:
Prosím Ťa Ježišu, posilňuj môjho ducha, aby som nerozmýšľal nad tým, čo si o mne myslia ľudia, ale aby som bol vždy zameraný na to, čo si o mne myslíš Ty.

V akcii:
Dnes sa zamyslím nad tým, či nerobím niektoré veci iba kvôli mienke ľudí. Možno ma ani nebavia, nenapĺňajú, no mám pocit, že ich musím robiť, aby som bol cool. Vyberiem si aspoň jednu z týchto vecí a rozhodnem sa, že ju už nebudem robiť, pretože nechcem žiť pre svoju slávu, ale pre tú Božiu.

Bonus:
Bonusové video predstavuje skutočný príbeh otca a syna. Jedného dňa sa syn spýta otca, či by s ním nešiel na maratón a on mu odpovie áno. Spýta sa ho tú istú otázku znova a otec napriek svojmu veku a srdcovej chorobe ide znova. Nakoniec ho syn požiada, aby išli spolu na súťaž Iron Man (najťažší triatlon – 4 km plávania, 180 km na bicykli a 42 km beh), otec znova súhlasí. Možno sa vám zdá syn príliš náročný, ale čo sa za tým všetkým ukrýva uvidíte vo videu o neuveriteľne milujúcom otcovi, ktorý nehľadal naplnenie svojich túžob, ale synových.



Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže