Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

05.12. - Mám pre Teba BONUS! - Lk 5,17-26

05.12. - Mám pre Teba BONUS!  - Lk 5,17-26
„Pane, prosím ťa za zajtrajšiu písomku. A tiež za zdravie mojej starkej, ktorá je v nemocnici. A prosím ťa, nech sa mamina nehnevá keď nájde tú poznámku v žiackej.“
Boh je našim milujúcim Otcom. Rád počúva naše prosby. On nás stvoril. Je Jeho najväčšou túžbou, aby sme boli šťastní a aby sme sa raz dostali k nemu do neba. Preto nám pomáha a požehnáva to, čo robíme a o čo ho prosíme.
V dnešnom evanjeliu (Lk 5,17-26) Lukáš spomína mužov, ktorí niečo od Ježiša chceli. Chceli zdravie pre svojho kamaráta. Ježiš videl o čo prosia. No rozhodol sa im dať iný dar. A to ODPUSTENIE hriechov. Vedel, že odpustenie potrebuje viac ako fyzické zdravie. Aj keď si to vtedy neuvedomoval. A zdravie mu dal potom ako BONUS.
Boh nás pozná. Počuje všetky naše prosby. A keď nám niečo nesplní ihneď, On vie, prečo to robí. Vždy tým sleduje iba naše dobro.

Plug and pray:

Pane, vďaka Ti, že ma máš rád takého, aký som. Aj s mojimi chorobami a ochrnutiami. Ďakujem Ti, že to so mnou nevzdávaš a že stále dúfaš v „happy end“ nášho vzťahu. Prosím Ťa, ozdrav moju dušu, aby som Ťa mohol milovať.

V akcii:
Pokúsim sa dnes lepšie si všímať veci, ktoré sa okolo mňa dejú a nepozerať sa na svet svojimi očami, ale očami Boha. Vo všetkom budem hľadať nejaký milý odkaz, ktorým Boh ku mne hovorí.

Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže