Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

03.12. - O škole nechcem nič počuť. Dnes je sobota.

03.12. - O škole nechcem nič počuť. Dnes je sobota.
V tej škole sa to fakt nedá vydržať! Včera tri písomky, v pondelok dva referáty a určite pôjdem odpovedať. To mám celý víkend sedieť doma?
Jedno je isté. Učiť sa – to nie je žiadna malina. Ale zrejme platí aj opak. Ani nás nie je vždy ľahké niečo naučiť. A predsa. Ježiš svojich Dvanástich priučil kadečomu i keď musel mať pri nich asi značnú dávku trpezlivosti. Kriesili mŕtvych, uzdravovali malomocných... Ježiš bol učiteľom, ktorý viedol vlastným príkladom. Naučil apoštolov to, čo im najskôr ukázal. Potom im dal odobrenie a poďme do sveta! Tak trochu ich hodil do vody s rozkazom, aby prinášali dobro, ktorému sa naučili. A to nie medzi ovečkami, ale v svorke vlkov. Náročný? Nuž, Učiteľ. Ale pozrite na výsledky.

Plug and pray:
Pane, aj ja som sa už kadečo naučil. Nielen v škole a doma, ale aj... však Ty už vieš kde. V mojom batohu sa nachádza celkom pestrá výbava. Nájdu sa v nej aj všelijaké hlúposti, ktorým sa netreba učiť. Ale viem aj dobré veci. Som naozaj rád, že moje ruky nie sú prázdne a môžem pracovať podľa Tvojho príkladu.

V akcii:
Ježiš je náročný učiteľ. Ale náročnosť sa u neho spája aj s láskou a milosrdenstvom. Skús ísť aspoň dnes v jeho stopách neúnavného konania dobra. Vyber zo svojho batoha niečo dobré, čo vieš robiť a skús to poslať ďalej. Ak si trúfaš, môžeš zájsť učiť až medzi vlkov.

Bonus:
Pozri, aj naši rodičia sa tešili na to, že raz padne...



Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže